Βιογραφικό Χρήστου Μουρατίδη

(προσαρμοσμένο για το παρόν έργο)

Ο καθηγητής Χ Μουρατίδης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών (6ος τίτλος επί 114 υποτροφιών) από το οποίο αποφοίτησε το 1981, και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των Μαθηματικών σε μαθητές και φοιτητές, συγγράφοντας πλήθος σημειώσεων στην αρχή και βιβλία στη συνέχεια.
Είναι κάτοχος Master of Education (1994-1996) Bowie State, University of Maryland U.S.A., Master of Science (2002 – 2004) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Θετικών Επιστημών, Μαθηματικό Τμήμα: «Στατιστική & Επιχειρησιακή Έρευνα», Μετεκπαιδευτική Επιμόρφωση στην Ανοικτή και εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. (2000 - 2001), Boston University : CE 502 Adolescent Psychology,EC 202 Child Development & Education, AP 762 Administrative Planning, CT 721 Analysis of existing Curriculum (1994-95), Single Subject Certificate in “MANAGING CHAOS”, Olympian University, 10/1999, Wilmington-Delaware, U.S.A., RWTH Aachen University (1977) Bauingenieurwesen. Επίσης ένα μεγάλο πλήθος σεμιναρίων, εισηγήσεων, συνεδρίων και εργασιών συμπληρώνουν τη 34χρονη ενασχόλησή του με την εκπαίδευση.
Η συνεργασία του με τους καθηγητές Δρ. Αλέξανδρο Κοσμόπουλο του Πανεπιστημίου Πατρών και των Dr. O. Edward Jack και Dr. Marie van Melis – Wright, του Bowie University τον οδήγησε στην έρευνα της συμπεριφοράς του ατόμου μέσα από τις διεργασίες και τις κυριαρχίες του εγκεφάλου, για ένα «νέο σχολείο» και την «κατανομή των μαθητών μιας τάξης». Η πολυετής αυτή μελέτη της αποτελεσματικότητας του τεστ σε σχέση με την επιτυχημένη ή όχι επαγγελματική αλλά και προσωπική επιτυχία των συμμετεχόντων, θα λέγαμε πως αφενός είναι το εχέγγυο και απαραίτητο εργαλείο κάθε μαθητή για σωστή επιλογή μορφωτικής κατεύθυνσης και αφετέρου κάθε επαγγελματία για σωστή επιλογή συνεργατών και στελεχών, για μέγιστη απόδοση της εταιρείας του.